Het begin

Chloë is geboren met grote blauwe ogen in een amandelvormige omlijsting.

Op haar geboorte volgden dagen waarin mijn zusje en haar man moesten wachten of haar ogen meer verraden dan schoonheid. In die dagen keken wij naar Chloë en vroegen ons af welke blik haar prachtige ogen ons gaven op haar toekomst.

Door Chloë (die inderdaad het syndroom van Down heeft) is mijn kijk op de wereld veranderd. Zo vraag ik me af van iedere functie die iemand vervult, of Chloë die ook zou kunnen vervullen én of iemand haar die functie zou aanbieden. Met dezelfde focus zoek ik organisaties als ik iets of iemand nodig heb. Ik heb daarbij gemerkt dat het lastig is om bedrijven – ik noem ze betere bedrijven – te vinden die werken met mensen die een hindernis hebben te overwinnen als het gaat om werk.

Via deze blog ga ik op zoek naar betere bedrijven, in de hoop dat jullie mij helpen ze te vinden. Het vinden van betere bedrijven zie ik als een eerste stap. Bedoeling is om het voor ons consumenten makkelijker te maken betere bedrijven te vinden. Omdat wij zelf liever kiezen voor een beter bedrijf. En met de gedachte dat als je kan kiezen voor een beter bedrijf, dat de kans vergroot voor Chloë en anderen met een werkhindernis op een baan bij een beter bedrijf.

Tante Christa